Yüksek Bedeller Ödemeyin!

Bilimp yazılım araçları ile Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na uyumlu hale gelin ve süreçlerini yönetin.

"KVKK Sihirbazı" ile hızlı ve kolay uyumluluk sağlayın.

  • Bilimp'in sunduğu “KVKK Sihirbazı” küçükten büyüğe tüm özel sektör işletmelerine ve kamu kurumlarına uygundur..

  • "Sihirbaz"ı başlatın. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na nasıl uyumlu hale geleceğinizi ve veri güvenliği için almanız gereken idari ve teknik tedbirleri adım adım öğrenin.

  • "Sihirbaz" sadece bir öğretici değil aynı zamanda uygulayıcıdır. Her adımda yapılması gereken işlemler için ilgili menüleri sizin yerinize açsın ve görevleri atasın.
  • "Sihirbaz" ile KVKK ve bilgi güvenliği için gerekli ilk kurulum maliyetlerinden tasarruf edin ve uyumluluk süresini en aza indirin.
  • Bilimp'in 'KVKK Sihirbazı'nın yeteneklerini görmek ve işletmenizi hızlıca KVKK'ya uyumlu hale getirmek için hemen "Ücretsiz Kullan" ile başlayabilirsiniz.

"Uyumluluk İzleme Aracı" ile KVKK uyumluluğunuzu Ölçün.

  • Bilimp'in "uyumluluk İzleme " aracı ile Kişisel verileri koruma kanunu ve Veri güvenliği konusunda hangi düzeyde olduğunuzu ölçün.

  • Uyumluluk durumunuzu grafik arayüzle görüntüleyin ve raporlayın.

  • Yapılan geliştirmeler ve iyileştirmeleri kolaylıkla takip edin.

“Aydınlatma Metni” ve KVKK “İlgili Kişi Başvuru” ortamını hazırlayın.

  • Grup Şirketleri, Holding, Kamu Kurumu gibi yerlerde ve dağınık lokasyonlardaki tüm şirket veya kurumlarda “Aydınlatma Metinleri”ni tek yerden yönetin.
  • Aydınlatma metinlerini farklı ilgili kişi grupları, şirketler veya lokasyonlar için Bilimp menülerini kullanarak hazırlayın. Hazırladığınız metinlerin revizyonlarını takip edin.

  • Bilimp tarafından oluşturulan linkleri web sayfanıza yerleştirerek web sayfanızda yayınlayın. Ziyaretçiler için kullanılacak aydınlatma metinleri için “Ziyaretçi Paneli”nden, toplantılarda kullanılacak aydınlatma metinleri için “Katılımcı Paneli”nden ve hizmet/ürün alacak kişiler veya genel kullanım alanları için “Aydınlatma Paneli”n den faydalanın.

  • Bilimp panellerinin size sağladığı çoklu dil avantajını kullanın. Özellikle hastaneler, oteller ve konferanslar gibi yabancı dile ihtiyaç duyulan alanlarda aydınlatma yükümlülüğünü farklı dillerde gerçekleştirin.

  • “İgili Kişi” KVKK başvurularını Bilimp web linkleri ile web sayfanızdan veya "Ziyaretçi", "Katılımcı", "Aydınlatma" panellerinden alın. Yasal yükümlülük olan ilgili kişi başvuru ortamını doğru şekilde hazırlayın.

  • “İlgili Kişi Başvuruları”nı Bilimp menüleri üzerinden cevaplayın. KVKK başvuru işlemlerinde kayıp ve gecikmeleri önleyin. Cezai yaptırımlarla karşılaşmayın.
  • Yasal yükümlülükleri Bilimp'in estetik ve kullanışlı panelleri ile yerine getirin. Farklı ortamlar ve lokasyonlarda (Web sayfaları, aydınlatma, ziyaretçi, katılımcı panelleri) yer alan “Aydınlatma Metinlerinin” yayınlama ve güncellemelerini tek noktadan kolayca gerçekleştirin.

"Açık Rıza" işlemlerini gerçekleştirin.

  • Özel nitelikli kişisel veri işleme, veri aktarımı gibi ilgili kişinin açık rızasını gerektiren tüm işlemler veya E-Posta /SMS gönderimi için alınacak izinler için Bilimp araçlarını ve panelleri kullanın.

  • Bilimp menüleri üzerinden gerekli ilgili kişilerden (Müşteri, toplantı katılımcısı, ziyaretçi vb.) “Açık Rıza” alınacak işlemleri oluşturun. Panelleri kullanarak ilgili kişiye “Açık Rıza” onay SMS'i gönderin. Onayları izinli veri tabanında saklayın. İspat yükümlülüğünü elektronik olarak sağlayın.
  • “Tübitak Zaman Damgası” ile entegre edin. (Opsiyonel)

Kişisel veri envanterini Bilimp'le kolay oluşturun.

  • KVKK uyumluluk süreci ve VERBİS kaydı için sahip olunması gereken “Kişisel Veri Envanteri”niz için Bilimp menülerini kullanın İlgili kişi grupları, veri kategorileri, işleme amacı, hukuki gerekçe gibi envanter başlıkları için hazır sunduğumuz veri setlerinden faydalanın.
  • Çalışan kategorisi için şablon olarak sağladığımız envanteri diğer kişi grupları için örnek olarak kullanın. Envanteri kolayca hazırlayın.

  • "Açık Rıza" işlemi gerektiren veri kategorileri hakkında Biri’nin uyarılarından faydalanın.

  • Veri aktarımlarını ve veri ihlal bildirimlerini kayıt altına alın.

  • Bilimp platformu içinde kayıtlı tüm kişisel verileri "İlgili Kişi Gruplarına" göre analiz edin. İmha ve saklama politikalarına uygun kolayca yönetin.

Yasal yükümlülükleri yerine getirin.

  • 6698 Sayılı KVKK Yasası'na uyumluluk için gerekli organizasyonu (irtibat kişisi, komite vb.) "Bilimp Kişisel Veri Yönetimi" aracı içinde yer alan menüler sayesinde kolayca oluşturun ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olun.

  • "Bilimp Mobil" sayesinde özellikle dağınık yapıda veya sahada personel çalıştıran işletmelerde eğitim süreçlerinde zaman tasarrufu sağlayın.
  • "Çevrimiçi Eğitim Aracı" ve "Hazır KVKK Eğitimleri" ile personel eğitim maliyetlerini ve sürelerini azaltın. Değişen mevzuat ve gelişen teknoloji ile ilgili periyodik eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için; sürekli güncellenen ve sayıca artan "Bilimp ÜCRETSİZ Eğitim Videoları" kullanın.
  • Yurtiçi ve yurtdışı veri aktarımlarını Bilimp menüleri üzerinden takip edin.

  • Gerektiğinde ilgili kişi "Anonimleştirme" işlemlerini menüden kolayca gerçekleştirin.
  • Kişisel veri yönetimi ve veri güvenliğine ilişkin politika ve prosedürleri Bilimp menüleri üzerinden kolayca oluşturun.

  • "Görev aracı" ile tüm çalışanlara veya yeni işe başlayanlara duyurun. Okundu teyitlerini kayıt edin.
  • Personele yönelik tüm onay, “Açık Rıza” ve bilgilendirmeleri Kayıtlı E-Posta (KEP) ile gerçekleştirin. Kolay ve düşük maliyetli bir ispat yükümlülüğü sistemine sahip olun.

Ceza risklerini azaltın.

  • Bilimp'in Dijital Asistanı "BİRİ"nin akıllı bildirimleri sayesinde yasal süreleri yönetin ve gecikmeler nedeniyle oluşabilecek cezai yaptırımlarla karşılaşmayın.
  • İrtibat kişisinin işten ayrılması veya değişmesi, veri sorumlusunun bilgileri, veri aktarım kayıtları vb. değişiklik durumlarında 7 günlük sürenin aşılmaması için "BİRİ" sizin yerinize takip etsin. Ceza yaptırımlarını önlesin.

  • İlgili kişi başvurularının 30 günlük yasal süre içinde yapılmasını "BİRİ" takip etsin. Unutulma yada gecikmelerin önüne geçsin.

  • Veri ihlali durumunda Kişisel verileri Koruma Kurumuna yasal süre içinde bildirim zorunluluğunu Bilimp menüleri üzerinden hazırlayın, gerçekleştirin ve kayıt altında tutun. Yasal süre aşımlarının önüne geçin.

Veri güvenliğini arttırın.

  • Bilimp'in uzun yıllar boyunca test edilmiş “İz Takibi” (Log) yapısını kullanın. Bilimp platformunda yer alan tüm kullanıcı hareketlerini kayıt altında tutun ve izleyin.

  • Gelişmiş yetkilendirme yapısı ile kullanıcıların erişebileceği araçları, menüleri ve yetkileri kolayca yönetin. Güvenlik zafiyetleri oluşmasını önleyin.

  • Kurum içi iletişim için Bilimp'in mesajlaşma aracı "Bimesaj" kullanın. Tüm mesaj verileri kendi sunucunuzda kriptolu olarak saklansın ve yurtdışı veri aktarımı oluşmasın.

  • Güvenli bir iletişim için kurum içi bilgilendirmeleri e-posta yerine "Kurumsal Paylaşım" aracı ile yapın. E-posta kullanımınız azalsın. Veri güvenliğiniz artsın.

  • "Yazı" ve "Tablo" araçlarında oluşturduğunuz belgeleri "Bimesaj" üzerinden kurum içi kullanıcılara kolay ve güvenle gönderin. E-posta ile yapılabilecek yanlış gönderilerin önüne geçin.

  • Bilimp'in birbiri ile entegre çalışan bütünleşik araçları sayesinde onlarca farklı yazılım kullanma ihtiyacını ortadan kaldırın. Verilerinizin farklı ortamlar, cihazlar ya da veritabanlarında oluşmasını önleyin. Bilimp'in tek bir veritabanı üzerinde güvenli ve kolay yönetin.
  • Daha yüksek veri güvenliği için şifreleri, yazılım lisanslarını, penetrasyon testlerini ve cihazları Bilimp menüleri ile takip edin.

Kullanıcı hesaplarını ve zimmetleri yönetin.

  • Bilimp'le İşten ayrılan çalışanlarınızın kişisel verilere erişimlerini zaman kaybetmeden engelleyin.

  • Zimmet menüsünü kullanarak personelinize sağladığınız ofis araçları ve cihazalara (bilgisayar, taşınabilir disk, telefon, vb.) ilişkin zimmet takibini yapın.

Teknik tedbirlerin sürekliliğine yönelik araçları kullanın.

  • Kullanıcıların kendi bilgisayarlarında veya ajandalarında sakladığı şifrelerin güvenliliğini için Bilimp şifreler menüsünü kullanın.

  • Şifreler menüsüne yapılan kayıtlar veri tabanında kriptolu olarak saklansın, sadece kayıt yapan personel ve onun yetkilendirildiği kişi tarafından görülebilsin.

  • Yazılım lisanslarınızı yönetin, lisans geçerlilik sürelerini takip edin.

  • Risk yönetimi için Bilimp varlık ve risk yönetimi menüsünü kullanın.

  • Periyodik görevler oluşturarak belirli aralıklarla tekrarlanması gereken test ve kontrolleri planlayın.

İç denetimler planlayın, gerçekleştirin.

  • Bilimp’le denetim planlarınızı oluşturun. Plana bağlı yapacağınız denetimlerini tanımlayın, denetçilerinizi belirleyin. Yaptığınız seçimlerle denetim takviminiz otomatik olarak oluşsun.

  • Denetim sonuçlarını kaydedin ve raporlayın. Tespit edilen uygunsuzlukları "Düzeltici Faaliyet" menüsü ile takip edin.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) Nedir?

6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu Nedir?

 

Kişisel Veri
Nedir?

 

VERBİS'e Kayıt Yükümlülüğü
Nedir?

 

KVKK'nın Cezai Yaptırımları
Nelerdir?

 

© 2019 Bilimp Tüm Hakları Saklıdır. | Adres: 19 Mayıs Mah. Uğur Mumcu Blv. No:120 Nilüfer, BURSA, TÜRKİYE
Tel: +(90) 850 222 27 46 | Emaıl: info@bilimp.com
databaselockbookuser linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram