2017'nin başlarında, şirketimizde çalışan grafikerlerimiz Bilimp'i işletmelerin yaşam kaynağı olduğu fikrinden hareketle; hayatımızın ve doğanın yaşam kaynakları olan ağaçların köklerine benzettiler.
Logomuz tasarlanırken Türk Mitolojisinden esinlenildi. Mitolojideki su elementinin (aşağı bakan üçgen), toprak elementiyle (ortasında yatay bir çizgi olan üçgen) birleşiminin doğaya hayat vermesi ve ağacın köklerini beslemesinden ilham alındı.
Toprak ve su nasıl ki doğal yaşamın kaynağı ise; Bilimp de benzer şekilde sahip olduğu Yeni Nesil Akıllı teknoloji ile kullanıldığı işletmelerde dijital yaşamın kaynağını oluşturmaktadır. Logoda bulunan çizgiler, dijital omurgayı oluşturan iletişim ağını ifade etmektedir.
Şirketimizin uzun yıllar biriktirdiği kamu deneyimi sayesinde, veri güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun farkındaydık. Araştırmalarımız ise özel sektörden sivil toplum kuruluşlarına kadar her türlü organizasyondaki veri güvenliği sorunlarını saptamamızı sağladı.
Projelerin, işlerin, insan kaynağının ve iletişimin bir arada yönetildiği bütünleşik bir yapının hem kamu hem özel sektör için bir gereklilik olduğunu gördük. Böylece, bütünleşik iş araçları yazılımı Bilimp'i geliştirmeye karar verdik.
Geliştireceğimiz bütünleşik iş araçları yazılımı işletmelerin dijital omurgası olsun, nasıl ki omurga vücudumuzu ayakta tutuyor, destekliyor, organlarımızı koruyorsa bu dijital omurga da işletmeleri desteklesin, ayakta tutsun ve korusun istedik.
Bilimp için ilk kod'un yazımına 2016 yılının ilk yarısında başladık. Bilimselliğe dayalı AR-GE kültürü şirketimizin vazgeçilmez bir parçası olarak bütün çalışanlarımız tarafından benimsenmiş olduğundan, ürettiğimiz yazılımın isminde "Bilim" geçmesi çalışanlarımız tarafından önerildi. Böylece, ürün ismimizin “Bilim Portalı”nın kısaltılmışı olan "Bilimp" olmasında karar kıldık.
2017'nin başlarında, tasarım ekibimiz Bilimp'in işletmeler için yaşam kaynağı olduğu fikrinden hareket ederek Bilimp'i doğanın yaşam kaynağı olan ağaca benzettiler. Böylece, şirketimizin kurulduğu ve büyüdüğü Bursa'nın simge ağaçlarından olan çınar ağacı Bilimp'in kimliğinin bir parçası oldu.
Su ve toprağın birleşerek doğaya hayat vermesi ve ağaç köklerini beslemesinden ilham alarak, Türk Mitolojisindeki su ve toprak elementlerinin simgelerini logomuzda bir araya getirdik. Toprak ve su nasıl ki doğal yaşamın kaynağı ise; Bilimp de benzer şekilde kullanıldığı işletmelerde dijital yaşamın kaynağını oluşturmaktadır. Logomuzda bulunan çizgiler, hem çınar ağacının köklerini hem de dijital omurgayı oluşturan iletişim ağını ifade etmektedir.
İlk kodu yazdığımız 2016 yılından bu yana Bilimp özel sektörde ve kamuda çok sayıda kurum ve kuruluşta benimsenmeye ve kullanılmaya başladı. Müşterilerimizden gelen her geri bildirimi dikkate aldık, pazardaki değişimleri ve ihtiyaçları analiz ettik ve ürünümüzü sürekli geliştirdik.
Proje yönetimi, insan kaynağı yönetimi, kişisel veri yönetimi, uzaktan çalışmayı destekleyen iş araçları, görev/çalışma yönetimi, anlık mesajlaşma uygulaması, paylaşım merkezi, toplantı ve ziyaretçi yönetimi gibi çok sayıda iş aracını geliştirdik ve tüm bu araçların bütünleşik bir yapı içinde yönetimini sağladık.
Bilimp bugün 27 iş aracını birlikte sunan Türkiye’deki ilk yerli bütünleşik iş yönetim yazılımı haline gelmiştir.
Bilimp, gelecekte var olmak isteyen her işletme için bir gereklilik olan e-dönüşümü yönetilmesi gereken bir problem olmaktan çıkartmış ve bütün organizasyonların verimliliğini ve iletişim kalitesini güçlendiren bir çözüm haline getirmiştir.