Bilimp, YILMADEN Holding’in ‘Fikir Ustası’ Oldu

Bilimp, YILMADEN Holding’in ‘Fikir Ustası’ Oldu

04/05/2020
Tülay Akın

Dünya’nın en büyük krom ve ferrokrom madeni üreticisi markalarından birisi olan YILMADEN Holding, Eti Krom şirketinde Bilimp’i etkin kullanmaya başladı. Küresel düzeyde operasyon yürüten YILMADEN Holding, Eti Krom AŞ’de hedeflenen konularda çalışanları arasındaki bilgi, belge akışını hızlandırdı, güvenli hale getirdi ve doğru zamanda, doğru kararlar almalarını kolaylaştırdı.

YILMADEN Holding Kıdemli Proje Müdürü, Barış Elçi, şirketlerinin dijital dönüşüm sürecinde Bilimp’in organizasyonel süreçlerinde yarattığı değişime ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Bilimp tercih etmenizdeki en önemli etkenler neler oldu?

YILMADEN Holding olarak YILDIRIM Grup bünyesinde faaliyet yürütüyoruz. Türkiye, İsveç, Kazakistan, Kolombiya, ABD ve Rusya olmak üzere 6 ülkede metal ve madencilik iştiraklerinde oluşan şirketlerimizi bünyesinde barındırıyor. YILMADEN Holding, dünyanın EN BÜYÜK pazarlanabilir sert parça krom cevheri üreticisi.

Dolayısıyla bu kadar geniş ve etkin bir markanın iş süreçlerini etkin yönetmek de bizim için büyük önem taşıyor. Dünya’nın farklı lokasyonlarındaki operasyonlarımızla iletişimimizi etkin sürdürmek bizim için çok kritik. Özellikle saha ekiplerimizden gelen, dökümantasyonu sorunsuz ve güvenli biçimde takip edebilmek bizim için çok önemli.

Bilimp’in sunduğu modüllerin içerisinde öneri sistemi ve AR-GE faaliyetlerinin bakanlık ihtiyacına konu dijital altyapısı kapsamlarında, gerekli tüm araçları tek bir platform üzerinden karşılaması, bulut altyapısında çalışması ve güçlü bir şifreleme teknolojisi barındırması nedeniyle Bilimp’in bizim için doğru bir çözüm olduğunu gördük. Bilimp’i şu anda Eti Krom A.Ş. şirketimizde kullanmaya başladık.

Bilimp, organizasyonunuzda nasıl bir kolaylık sağladı?

Bilimp içerisinde çok sayıda araç var. Tüm işletme personeliyle tek bir noktadan iletişim kurabiliyor olmak çalışanlarımızın bilgi ve mesajlarını kontrolünü artırdı. Gerektiği anda ilgili bilgi ve mesajları bulut altyapısında hızlıca kontrol edebiliyorlar.

Aynı şekilde, farklı lokasyonlarda operasyonlarımız olduğu için şirket sahalarımızdan, konuları ile alakalı, bilginin, dokümanın, başvurunun anlamlı ve anlık gelmesi çok önemlidir.

Organizasyonunuzda en çok Bilimp’in hangi araç ve fonksiyonlarının iş sürecinizi kolaylaştırdığını düşünüyorsunuz?

Bilimp içerisinde çok fazla araç var. Şu anda “Öneri Aracını” çok etkin kullandığımızı söyleyebilirim. Bu araç bizim için çok işlevsel oldu. Bu sayede ekiplerimiz bilgi, deneyim ve yeteneklerini birbirleriyle etkin paylaşma, analizler yapma ve doğru çözümler geliştirme fırsatı buldu. Bu öneri aracını ayrıca kendi içimizde markalaştırıp adını “Fikir Ustası” koyduk.

Yine Bilimp içerisindeki diğer araçları da etkin biçimde kullanmak için planlama ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bilimp iş sürecinizde nasıl bir “verimlilik” değişimine katkı sundu?

Madencilik ve ferroalyaj üretim şirketi olarak işin doğası gereği yüksek maliyetlerin söz konusu olduğu iş süreçlerinde tüm şirketler için olduğu gibi bizim için de “iş akışı” çok önemli. Doğru zamanda, doğru kararları alabilmek için Bilimp üzerine kurduğumuz sistem ile alakalı tüm akışların ve süreçlerin kontrol altında ve hızlı olması kritik bir konu.

Birbirinden bağımsız iş araçları bilgi ve belge akışlarımızda kontrolümüzü zorlaştırıyor, kontrol süreçlerimizde zaman verimliliğimizi düşürüyordu. Bilimp sayesinde personelimiz nerede olursa olsun, öneri sistemimize ulaşabiliyor, bildirimde bulunabiliyor. Bugünkü hız çağında bu çok büyük bir avantaj.

Maliyet/Fayda penceresinden baktığınızda Bilimp’in alternatiflere göre işletmenize/markanıza nasıl avantaj sağladığını düşünüyorsunuz?

Gerek iletişim, gerekse belge ve süreç yönetimleriyle ilgili birbirinden bağımsız çok sayıda yazılıma yatırım yapıldığında hepsine ayrı ayrı yüksek bedeller ödemek gerekiyor. Bunların bir de yıllık yenileme bedelleri de düşünüldüğünde bu çok yüksek bir maliyet oluşturabiliyor.

Ayrıca bu maliyetlere rağmen iş akışlarında istenen verimliliği yakalayamamak da ekstra negatif bir durum oluşturuyor.

Bilimp sayesinde çok sayıda ve sürekli insan müdahalesi isteyen yazılımlar grubunu kaldırıp, tek bir platformda ve çok daha uygun maliyet ile, belirli önemli iş ihtiyaçlarımızı karşıladık

Bu doğrudan görünür bir maliyet avantajı tabi ancak verimlilik ve hız işin içine girdiğinde, dolaylı maliyetleri de düşürmektedir. Bilimp sistemin düzgün bir şekilde çalışması, hem ihtiyaca harcanan eforu azaltmış, hem de sistemdeki katma değersiz işleri ortadan kaldırmıştır.

Bilimp’in, markanızın “dijital dönüşüm” sürecine katkı sağladığını düşünüyor musunuz?

Bilimp’i iş süreçlerimizde kullanmanın bize iki yönlü katkısı oldu. Birincisi, belli başlı işler kapsamında (özellikle arge ve öneri sistemi), teknik altyapı anlamında iletişim, belge ve görev yönetimiyle ilgili tüm iş süreçlerimizi merkezileştirdi ve kontrol imkanı sağladı. Parçalı ve karmaşık bir teknoloji yatırımı yerine, bütünleşik, tek bir teknoloji yatırımıyla hem ihtiyacımızı karşıladık, hem de karmaşayı ortadan kaldırdık.

İkincisi de, Bilimp’in yine bahsi geçen işlerimizde kullanımının son derece kolay olması organizasyonumuz içerisindeki tüm personelimizin sürece kolayca uyum sağlamasına imkan tanıdı. Çalışanlarımızın dijital dönüşüm sürecimizde kültürel uyumunu kolaylaştırdı.

Bilimp’in mobil uygulamasıyla mekandan bağımsız her yerden ulaşabiliyor olmak bize ciddi avantaj sağlamıştır. Bilgisayarlar, laptoplar bizim gibi ağır sanayi iş kollarında fabrikada dolaştırılamaz. Ancak telefon her yere internet bağlantısı da dahil olmak üzere götürebilir, durum tespitlerinde entegre kamerası da kullanıp anında Bilimp üzerinden, cep telefonu uygulaması ile doğrudan dokümanlayabilirsiniz.

Şu anda Bilimp’i hedeflerimiz doğrultusunda yalnızca YILMADEN Holding’in bir alt şirketi olan Eti Krom A.Ş. şirketimizde kullanmaya başladık ama ilerleyen dönemde Bilimp çoklu dil desteği olması dolayısıyla global operasyonlarımızın geneline hitap edebilecek yeterli alt yapıya sahip. Sıra ile diğer şirketlerimizde de kullanma hedefimiz bulunmaktadır.

Sosyal medyada paylaşın
© 2023 Bilimp Tüm Hakları Saklıdır. | Tel: +(90) 850 222 27 46 | E-posta: info@bilimp.com
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram