Güncelleme ile gelen yenilikler

Bilimp Versiyon Güncelleme Bilgisi

Sürüm tarihi: 08/01/2026

Amaç ve Kapsam

Bu doküman SPL_2 Ürün Teslim Sürecinin bir parçası olarak hazırlanmıştır. Dokümanın amacı, aylık olarak yapılan güncelleme paketleri ile gelen yenilikler hakkında kullanıcıların bilgilendirilmesidir.

Güncel Versiyon İle Gelen Yenilikler

24.12.2025 tarihi ile yapılan güncellemedeki değişiklileri ve eklemeleri  içermektedir

Bilimp Web Geliştirmeleri

  1. Bilimp İnsan Kaynakları – İK Dosya Yükle ( KEP Dosya Gönderim Sistemi ) menüsünde geliştirme yapılmıştır.
  2. İnsan Kaynakları aracında geliştirme yapılmıştır.
  3. Proje Aracında Belli bir bütçenin altında kalan Proje Başlatma ve Yatırım Taleplerinin onaya gönderilememesi sağlanmıştır.
  4. Proje Aracında onaylanmış taleplerin revize edilerek Onaylı Revizyon işlemi yapılması sağlanmıştır.

Bilimp Web Geliştirmeleri

1. Bilimp İnsan Kaynakları – İK Dosya Yükle ( KEP Dosya Gönderim Sistemi ) menüsünde geliştirme yapılmıştır.

Bilimp İnsan Kaynakları – İK Dosya Yükle menüsü geliştirilmiştir. Bu geliştirme ile; kurum dışından gelen ve personele tebliğ edilmesi gereken evrakların (maaş haciz ihbarnameleri, nafaka ödeme emirleri, tanıklık çağrıları vb.) Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) aracılığıyla güvenli, izlenebilir ve denetlenebilir şekilde personele iletilmesini sağlanacaktır.

a. Ön Koşullar
- Kurum adına tanımlı aktif bir KEP hesabı bulunmalıdır.
- İlgili KEP hesabı sistemde İK KEP olarak işaretlenmiş olmalıdır.
- Personel kartlarında KEP adresleri tanımlı olmalıdır.
- Kullanıcının İnsan Kaynakları modülüne erişim yetkisi bulunmalıdır.

b. İK Dosya Türü Tanımları
Menü Yolu: İnsan Kaynakları → Tanım → İK Dosya Türü (Şekil_1: İK Dosya Türü Tanım Ekranı) tanım sayfasından evrak türleri ve KEP ile gönderilecek evrakların davranışları tanımlanır.

Cevap durumu alanında yapılan seçime bağlı olarak cevap süresi ve otomatik cevap alanları ile ilgili de seçim yapılması gerekmektedir



Şekil_1: İK Dosya Türü Tanım Ekranı

c. İK Dosya Gönderim Süreci
Menü Yolu: İnsan Kaynakları → İK Dosya Yükle (Şekil_2: İK Dosya Yükle Ekranı)
- Personel seçilir (yalnızca aktif personeller).
- Personelin KEP adresi otomatik olarak gelir ve değiştirilemez.
- PDF formatındaki evrak yüklenir.
- KEP Gönder butonu ile evrak kuyruğa alınır.


Şekil_2: İK Dosya Yükle Ekranı
d. Cevap Mekanizması ve Otomasyon
Cevap gerekmeyen evraklar otomatik olarak onaylanmış kabul edilir.
Cevap gerektiren evraklarda, tanımlı süre sonunda otomatik cevap mekanizması devreye girer.

e. Gönderimlerin Takibi
Gönderimler İnsan Kaynakları → Giden KEP İK → Gönderilmiş Öğeler ekranından takip edilir.

f. Bildirimler
Personel cevap verdiğinde, ilgili İK kullanıcısına otomatik sistem bildirimi gönderilir.

g. Zamanlanmış Görevler
Her gün saat 07:00’de çalışan görev, süresi dolan ve cevaplanmayan kayıtları otomatik cevap statüsüne alır.

h. Sıkça Sorulan Sorular

2. İnsan Kaynakları aracında geliştirme yapılmıştır.

İnsan Kaynakları - İş Kazası listesine "Kazanın Sebebi" ve "Kazanın Oluş Şekli" sütunları eklendi.


3. Proje Aracında Belli bir bütçenin altında kalan Proje Başlatma ve Yatırım Taleplerinin onaya gönderilememesi sağlanmıştır.

Tanım - Parametrelere "Minimum Capex Talep Bütçe" ve "Minimum Proje Talep Bütçe" adında iki yeni para-metre eklendi. Burada oluşturulacak taleplerin minimum bütçeleri giriliyor. Girilen miktarın altında capex veya proje başlatma talebi oluşturulup onaya gönderildiğinde minimum miktar uyarısı veriliyor ve onaya gönderilmiyor.


4. Proje Aracında onaylanmış taleplerin revize edilerek Onaylı Revizyon işlemi yapılması sağlanmıştır.

Onaylanmış Yatırım taleplerinin kodu değişmeden revize edilerek düzenlenmesi, tekrar onay akışına sunulması, reddedilirse eski haline dönmesi, onaylanırsa güncel bütçe vb. bilgilerin ilgili projede güncellenmesi, SAP entegrasyonu varsa bütçenin SAP'ye de gönderilmesiyle ilgili geliştirme yapıldı.


Onaylı revizyon durumundaki taleplerin ön izleme formlarında da Revizyon Özeti görünmektedir. Böylece yapılan değişiklikler takip edilebilmektedir.


© 2023 Bilimp Tüm Hakları Saklıdır. | Tel: +(90) 850 222 27 46 | E-posta: info@bilimp.com
star smartphone alarm eye pushpin layers database lock file-empty user pie-chart pencil location flag license chart-bars select clock user laptop file-add apartment leaf camera-video envelope film-play bubble sync question-circle calendar-full menu-circle tablet map-marker money file-text-o users checkmark-circle bubble tag sync linkedin facebook pinterest youtube language rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram