Kişisel Veri Yönetim Aracı Ne Sağlar?


Kişisel Veri Yönetim Organizasyonu

  • Birden fazla şirket yani veri sorumlusu için kişisel veri yönetimi organizasyon tanımı

  • VERBİS kullanıcı adı ve şifre takibi

  • İrtibat kişisi görevlendirme ve bu kişiye ilişkin görev baslangıç ve bitiş zamanlarının izlenmesi

  • Kişisel verilerin korunması ile ilgili kurumunuza gelen başvuruları değerlendirecek komisyonlar belirleyin. Komisyon üyelerinin görev başlangıç bitiş tarihlerini izleyin.

  • Akıllı bildirimler ile 7 günlük yasal süre içerisinde VERBİS’e bildirilmesi gereken değişiklikler hakkında otomatik bilgilendirilme

Kişisel Veri Yönetim Organizasyonu

Veri Envanteri

Veri Envanteri

  • Gerçek kişileri personel, ziyaretçi, tedarikçi, vb. şeklinde gruplandırma

  • İşlenen kişisel verileri gerçek kişi grupları ile eşleştirerek kayıt altına alma

  • Verilerin paylaşım durumlarını ve paylaşıldığı kurumları kaydetme

  • Saklama sürelerini ve saklama ortamlarını belirleme

  • Veri güvenliğine ilişkin alınan önlemleri izleme


Kişisel Veri Dokümanları Yönetimi

  • Uyum sürecini hızlandıracak hazır doküman örnekleri (Aydınlatma Yükümlülüğü, Açık Rıza Beyanı metni, Disiplin Yönetmeliği vb.)

  • Organizasyon tanımına bağlı dinamik metinler

  • Doküman revizyonlarının takibi

Kişisel Veri Dökümanları Yönetimi

Risk Analizi

Risk Analizi

  • Varlık yönetimi

  • Varlık-Risk ilişki takibi

  • Hazır risk, açıklık ve önlem tanımları

  • Risk sınıflandırma

  • Otomatik risk hesaplama

  • Otomatik bilgi varlığı değeri hesaplama

  • Yönetilebilir risk hesaplama

  • Risk denetim planı oluşturma

  • Düzeltici faaliyetleri izleme ve yönetme


Çevrimiçi Farkındalık Egitimleri

  • Hazır eğitim içerikleri

  • Farklı formatlarda yeni eğitim içerikleri ekleme imkanı

  • Eğitimlere Mobil uygulamadan veya web arayüzden katılım

  • Belirlenen periyotlarda otomatik eğitim tekrarı

  • Personellerin aldıkları eğitimlere ve eğitim tarihlerine sürekli erişim

Çevrimiçi Farkındalık Egitimleri

İlgili Kişi Başvuruları

İlgili Kişi Başvuruları

  • Ziyaretçi panelleri ile KVKK başvuru ortamı oluşturma

  • Akıllı bildirimler ile irtibat kişisini başvuru hakkında bilgilendirme

  • Başvuru sahibini SMS veya E-posta ile bilgilendirme

  • İlgili kişi başvurularının geriye dönük takibi

  • Cevap yazısı hazırlama


Anonimleştirme

  • Manuel veya otomatik anonimleştirme

  • İlgili kişiye ilişkin kişisel bilgileri maskeleyerek anonimleştirme

  • Geriye dönük yapılan anonimleştirme işlemlerini izleyebilme

Anonimleştirme

İz Takibi ve Yetkilendirme

İz Takibi ve Yetkilendirme

  • Değiştirilen verileri eski hali-yeni hali şeklinde görüntüleme

  • Tüm işlemlerin ve değişikliklerin kullanıcı, tarih, saat, IP bazlı olarak iz takibi

  • Kayıt ve rapor bazlı iz takibi

  • Grup veya kullanıcı bazlı yetki yönetimi

  • Tüm menüler için menüye erişim, yeni kayıt, görüntüleme, silme ve değişiklik bazlı yetkilendirme


Personel Çözümleri

  • Personele görev, yetki ve sorumluluklarının otomatik olarak iletimi

  • Yetkilendirildiği eğitim içeriklerine ve KVKK dokümanlarına sürekli erişim imkanı

Anonimleştirme

İlgili Kişi Başvuruları

Ziyaretçi ve Katılımcı Çözümleri

  • Kayıt panelleri ile ziyaretçi kayıtlarını doğrudan kişilerin kendilerine yaptırma

  • Kayıt panellerinden aydınlatma yükümlülüğünü sağlayarak ziyaretçilerin açık rıza beyanlarını alma

  • Paneller üzerinden KVKK başvuru ortamı oluşturma

  • Çoklu dil seçenekleri ile KVKK gereklerini yabancı misafirler için yerine getirme

  • Parametrik olarak ziyaretçi bilgilerini otomatik anonimleştirme

  • Toplantılar için katılımcı kayıt paneli

Daha fazla bilgi için KİŞİSEL VERİ YÖNETİMİ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.